Internet Marketing Gids
Image default
Dienstverlening

Groene wand

Planten geven een kantoorruimte een prettige sfeer. Helaas is niet ieder kantoor geschikt om vol te zetten met grote planten. Soms is er gewoon niet genoeg ruimte hiervoor. Als het kantoor toch niet zonder planten kan, is het plaatsen van een groene wand een oplossing. Dit kan een wand zijn met kunstplanten van hoogwaardige zijde, maar ook het bekleden van een muur met echte beplanting behoort tot de mogelijkheden. Niet alleen handig bij ruimtegebrek, maar ook een echte blikvanger in een groot kantoor.

 

Veel mogelijkheden

Groene wandbekleding is er in vele soorten en maten. De systemen zijn zo gemaakt dat variatie in kleur en soorten planten altijd mogelijk is. Bij het ontwerpen van de wand wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals lichtinval, water, stroom en draagkracht van de muur. Zo is er voor iedere ruimte een geschikte groene muur te realiseren.

Groene wanden zorgen niet alleen voor rust en sfeer, maar leveren, bij het gebruik van echte beplanting, ook een bijdrage aan de luchtkwaliteit in de ruimte. De planten filteren de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Hierdoor wordt de ruimte frisser en krijgt deze een prettige atmosfeer. De kantoorruimte wordt een ruimte waar mensen zich fijn voelen en gefocust kunnen werken. 

 

Verzorging en onderhoud

Het goed onderhouden van een groene wand is erg belangrijk. Net als gewone binnenplaneten, hebben ook de planten op een wand verzorging en water nodig. Watergeven aan een muur kan lastig zijn bij grote oppervlakten. Daarom zit vaak een handig systeem in de wanden verwerkt, waarmee er van boven naar beneden water doorheen kan lopen. Naast water hebben de planten ook behoefte aan voldoende licht. Als er geen direct licht aanwezig is, dan is het plaatsen van speciale lampen een oplossing.

Hoewel een wand met kunstplanten minder intensief onderhoud vergt, is ook zeker hier belangrijk dat er regelmatig naar gekeken wordt. Kunstplanten zullen ook moeten worden behandeld in verband met de brandveiligheid.